Wednesday, 22 May 2013

GELANG


*tajuk letak capslock sbb mcm pendek sangat muahaha.


yang sebenarnya gelang nie gelang en. asraf tu :)
dia bgi kat sye 
katanya untuk lepas rindu sbb ada bau dia :)

hepp tpi bukan bau perfume dia
tapiiiiii
bau deoderan dia..
kiranya bau tiak dia la..
hahahaha
yess me is suka bau tiak dia 
wangiiiiii ;)
heaven jeeewwww muahahaha :D

ohh maknanya betullah kan ada fakta yg mengatakan bau ketiak lelaki boleh menghilangkan stress ??



nampak?? smpi muncung2 gitu mulutku bau gelang yg ada berbau tiak dia tu,,haha

*sayanggg nak tiakk!!! :*

Tuesday, 21 May 2013

first time msuk resepi dalam blog.



wahhh,,feeling mak mak sangat kan msuk resepi dalam blog..
hahah :)

ekceli i is puasa ganti hrini soo nak la makan ikut tekak kan???
nasi x moo
jdi mari kita masak speghetti

so ini resepi dia 

bahan-bahan :



1) sebungkus spaghetti
2) sebuk lada hitam, perisa, lada putih dan garam
3) sebungkus mushroom soup serbuk
4) setengah kotak susu uht 
5) 2 biji bawang besar
6) 1 ulas bawang putih
7) cheese sekeping
8) 2 sudu makan tepung gandum

gmbr cheese dgn t.gndum x de lupa nk snap hihi




potong dadu bawang besar ngan bawang putih
variety kan bahan2 basah seperti udang, sotong, ayam dll lagi lahh :)




pastu rebus spaghetti dalam satu periuk air yg mendidih 
letak sikit minyak supaya nnti x melekat2 n sikit garam bgi rasa 

cara-cara

panaskan magerin , tumis bawang besar n bawang putih
tutup api msukkan tepung kacau2 bgi rata tuang susu n tmbah air lgi setengah kotak susu
bukak api balik, *tujuan tutup api supaya tepung tu x hangus.
kacau2 lgi bgi sebati msukkan garam dan segala perisa2 tambahan.
msukkan serbuk mushroom soup, tmbah lgi air smpi cukup rasa .
kacau2 bgi pekat2 sikit.
msukkan bahan2 basah lak
msukkan cheese
kacau2 lgi bgi menggelegak..
siap !!!!




kalau rase2 mcm pekat sangat tambah lgi air bgi cair sikit :)





ini bahan2 sebelum dan selepas dimasak 
wahahah :D



dah siap bolehlah makan !!!!!
nyumssss
selamat menjamu selera :)






Monday, 20 May 2013

saya kenal sayang saya :)



ecewah tajuk gedik kann???
hahha

hri ahad hritu sye gi detimmm sme itu pakcik  :)
janji dalam around 2 la 
dalam 2.30 dia smpi pastu kitorang pgi seksyen 13 minum2 makan2 

dh bila keluar berdua nie paham paham la keluar la perangai gila2 kitorang 
paham paham je la yeh
dia pekena aku, aku pekena kau 
hoyeahh :P


hala camera kat dia, cakap kat dia buat 4 gaya berbeza tauu 



ekceli i is malu nak mengaku tpiiiiii
awak mkin omeyyy la hihi


pastu ada dlm sejam jumpa dia dh mcm ada ura ura nk hntr i blik dn bertemu dengan fitri 
hmm mmg hangin, merajuk ,muncung bagai apa la aku hahahha.
pastu dia whatsaap apa ntah fitri
end up dia hangkut aku sekali jumpa fitri 
hua hua hua :P
 me is suka muka 
hahahha

oh yea sekarang aku pnggil dia mokmok dia pnggil aku bubu
sbb pipi gebu katenyeeee -_______-




Wednesday, 15 May 2013

current.

  hola !!

cuti sem tinggal lagi kurang sebulan je nak hbis ni ha.
lepas nie bermulalah blik kehidupan

bngun pagi ke kelassss,
balik bilik pstu ke kelasssss,
pastu kelassssss,

pastu 

ASSIGNMENT !!!!!!!

-_____________-


ok x pe relax sementara cuti lgi nie kita kasi relax habis habisan wahaha,,

nk bgtau nie sebenarnya,
aku sekarang sejak exam final hritu selera makan mmg kelaut sikit ,,
x tau kenapa ,,
kadang tengok mknn pn rasa nak muntah
boleyyyy ??? padahal perut kosong nii
tu pun kadang makan sejam bru hbisss,,,
kalau tak pon kene paksa bru aku amik pinggan makan..
so secara puratanya aku hanya makan 2 kali sehari .

maka hasilnya
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

aku turun berat wehh!!!!! hhahaha
44.5 kg

ekceli aku x delah sangka berat aku akan turun smpi sebegini ringannya tapi dah turun kan???
nk buat acano??
biar je lah hahah :D

ohh entri nie aku rangkakan khas untuk alia !!!
alia!!! sila jealous!!!! hahha * k gurau

haha byee !! :P

Thursday, 9 May 2013

10 tanda tanda.



10 tanda lelaki tu betul2 sayang n cinta kat kita, :)
 sye tnye ni kat en.asraf ,
n he gives me this answer 


1) dia akan cuba untuk buat kita gembira .

2) dia akan sentiasa menasihati kita.

3) sesibuk mne pn dia, penat mcm mne pun dia dia akan cuba cri masa untuk kita.

4) dia akan cuba untuk mengubah kita menjadi lebih baik .

5) dia akan sentiasa memikirkan tentang kita (angau) .

6) dia akan menjadi diri dia yg sebenar tanpa rasa kekok.

7) dia akan cuba untuk faham kita.

8) dia akan menerima segala kekurangan kita n akan cuba untuk mengubah kepada yang lebih baik.

9) dia akan sentiasa melindungi pasangannya.

10) dia akan sentiasa ada untuk kita.


ini dari hati seseorang yang bergelar lelaki :)


Wednesday, 8 May 2013

ini budak haaa !!!



ini budak aka pakcik haaa
kalau jumpa kasi ketuk itu kepala tawukkk -,-






selalu je nak kenekan orang tawukkk -______________-

but sometimes , kitorang akan berborak mcm kawan :)

dia lah kawan baik sye yg tau semua masalah sye,
dia lah buah hati sye yg selalu ada dalam hati sye,
dia lah bodyguard sye yang selalu protect sye,
thank you

*love*

5 letter word.



S.O.R.R.Y

nampak tak tengah berdebar tunggu result sempat lagi nak hapdet belogg hahaha :D
because i is cuak bebeh T,T

5 letter word
im sorry

to YOU, to Her, to HIM, n kepada sesiapa yg berkenaan.

sorry
sorry for being to childish..
sumpah mmg x de maksud or apa2 niat untuk gaduh,

SORRY

*peace*